Cum se compară cheltuielile cu sănătatea în SUA cu alte țări?

Cum se compară cheltuielile cu sănătatea în SUA cu alte țări?

Site-ul oficial Maasalong – Recenzii ale utilizatorilor, preț și de unde să cumpărați

Iată ce trebuie să știți despre asigurările de sănătate din SUA, inclusiv costurile, acoperirea și tipurile.

Cum funcționează asigurarea de sănătate?

Asigurarea de sănătate ajută la plata cheltuielilor medicale. Este un contract între tine și un furnizor de asigurări. Sunteți de acord să plătiți companiei o primă lunară și, în schimb, acestea sunt de acord să vă plătească cheltuielile medicale până la o limită stabilită.

Pe lângă prima lunară, este posibil să trebuiască să plătiți și alte costuri din buzunar, cum ar fi:

 • Deductibilă: o sumă pe care trebuie să o plătiți pentru îngrijirea medicală înainte ca compania dumneavoastră de asigurări să înceapă să plătească.
 • Copilări: o sumă fixă ​​pe care o plătiți pentru un serviciu medical, cum ar fi o taxă de 20 USD pentru o vizită la medic.
 • Coasigurare: un procent din costul unui serviciu medical pe care îl plătiți, cum ar fi 15% din costul unei intervenții chirurgicale.

Există multe tipuri diferite de asigurări de sănătate și fiecare funcționează diferit. De exemplu, unele planuri pot acoperi doar cheltuielile de spitalizare, în timp ce altele pot acoperi și vizitele la medic, medicamentele eliberate pe bază de rețetă și îngrijirea preventivă.

Este important să înțelegeți cum funcționează planul dvs. înainte de a fi necesar să îl utilizați. În acest fel, veți ști ce este acoperit și ce nu și cât va trebui să plătiți din buzunar pentru tratamentele dvs.

Care sunt diferitele tipuri de asigurări de sănătate?

Există mai multe tipuri de polițe de asigurări de sănătate disponibile în SUA. Guvernul oferă Medicare pentru cei peste 65 de ani și Medicaid pentru persoanele cu venituri mici. Alți oameni obțin asigurare de sănătate prin angajatori sau o cumpără în mod privat.

Cele mai comune tipuri de planuri de asigurări de sănătate sunt:

 • Organizații de întreținere a sănătății (HMO): Aceste planuri vă cer să utilizați medici și alți furnizori de asistență medicală care fac parte din rețeaua HMO. De obicei, veți avea nevoie de o recomandare de la medicul dumneavoastră primar pentru a consulta un specialist.
 • Organizații de furnizori preferați (PPO): Aceste polițe au prime lunare mai mari decât HMO, dar au și rețele de furnizori mai flexibile. Puteți consulta orice medic doriți, dar veți plăti mai puțin dacă folosiți medici din rețeaua PPO. Nu aveți nevoie de trimitere pentru a consulta un specialist.
 • Organizații de furnizori exclusivi (EPO): Aceste planuri sunt similare cu PPO, dar au rețele și mai restrânse de medici și alți furnizori. Veți plăti mai puțin dacă utilizați furnizori din rețea, dar nu veți putea vedea deloc furnizori din afara rețelei, decât în ​​caz de urgență.
 • Planuri punct de serviciu (POS): Aceste planuri combină HMO și PPO. De obicei, au o rețea de furnizori, dar puteți vedea și furnizori din afara rețelei, deși veți plăti mai mult.
 • Planuri de sănătate cu deductibilă ridicată (HDHP): Aceste planuri au prime lunare mai mici, dar deductibile mari. Asta înseamnă că va trebui să plătești mult din buzunar înainte ca compania ta de asigurări să înceapă să plătească.
 • Conturi de economii pentru sănătate (HSA): Aceste conturi de economii pot fi folosite pentru a plăti cheltuielile medicale. Sunt disponibile numai dacă aveți un HDHP.

Multe dintre aceste politici sunt disponibile la niveluri de bronz, argint, aur și platină. Planurile Bronze au cea mai mică acoperire și cel mai mic cost, în timp ce planurile Platină au cea mai mare acoperire și cel mai mare cost.

Cât costă în medie asigurarea de sănătate în SUA?

În Statele Unite, oamenii plătesc prime lunare considerabil diferite pentru asigurarea de sănătate. Mulți factori afectează ceea ce vei plăti, inclusiv:

 • Tip de asigurare
 • Furnizor
 • Sursa de venit
 • Locație
 • Vârstă
 • Istoricul fumatului

Potrivit studiului recent al eHealth , în 2020, prima medie pentru o poliță de asigurare Marketplace a fost de 456 USD pentru o persoană și 1.152 USD pentru o familie. Pentru asigurările de sănătate asistate de angajator, primele medii anuale în 2021 sunt de 7.739 USD pentru o singură persoană și 22.221 USD pentru acoperirea familiei.

De ce este atât de scumpă asistența medicală în SUA?

SUA cheltuiește mai mult pe asistență medicală decât orice altă țară. Există multe motive pentru care este atât de scump, inclusiv:

 • Costul ridicat al medicamentelor și al procedurilor medicale.
 • Costurile administrative ale funcționării unui sistem de sănătate.
 • Salariile mari ale medicilor și altor furnizori de servicii medicale.
 • Costul ridicat al asigurării pentru malpraxis.
 • Motivul de profit al companiilor de asigurări și al spitalelor.
 • Acordarea ineficientă a îngrijirii.
 • Lipsa îngrijirii preventive.

Affordable Care Act (ACA) a contribuit la scăderea costurilor asistenței medicale pentru mulți americani, oferind o acoperire de asigurări de sănătate la un cost mai mic și protejând financiar oamenii împotriva costurilor potențial ridicate ale asistenței medicale.

Câți americani nu au asigurare de sănătate?

Potrivit Biroului de Recensământ din SUA, 8,6% dintre oamenii din SUA, sau 28 de milioane de oameni , nu aveau asigurare de sănătate în 2020.

Care sunt riscurile de a nu avea asigurare?

Legislația federală care odată cerea ca toată lumea să aibă o acoperire de asistență medicală a fost renunțată, dar multe state încă mai emit sancțiuni fiscale rezidenților neasigurați. Deci, dacă nu aveți asigurare de sănătate în aceste state, va trebui să vă plătiți din buzunar costurile de asistență medicală și vă puteți aștepta la o penalizare fiscală suplimentară.

Există și riscuri pentru sănătate dacă nu ai asigurare de sănătate. Dacă vă îmbolnăviți sau aveți un accident, va trebui să plătiți toate facturile medicale. Te-ar putea ruina financiar, mai ales dacă ai nevoie de tratamente sau operații costisitoare.

Din cauza costurilor mari de asistență medicală, aproximativ 24% dintre persoanele neasigurate ezită să consulte un medic atunci când sunt bolnave. Există atunci riscul ca problemele grave de sănătate să rămână nedetectate și netratate, ceea ce ar putea duce la complicații și consecințe grave asupra sănătății.

Concluzie

Asigurarea de sănătate este o parte vitală a sistemului de asistență medicală din SUA și este important să înțelegeți cum funcționează înainte de a trebui să o utilizați.

Există diferite tipuri de planuri de asigurări de sănătate, iar cel pe care îl alegeți va depinde de nevoile și bugetul dumneavoastră. Va trebui să plătiți prime lunare, deductibile, coplăți și coasigurare.

Dacă nu ai asigurare de sănătate, va trebui să plătești din buzunar facturile medicale, ceea ce are repercusiuni financiare semnificative. De asemenea, riscați să nu beneficiați de îngrijirea necesară, ceea ce vă poate dăuna sănătății și bunăstării.

Recomandări cheie

Asigurarea de sănătate este o parte vitală a sistemului de sănătate din SUA, care este obligatorie în unele state.

Politicile pot acoperi lucruri precum vizite la medic, spitalizare, intervenții chirurgicale și medicamente eliberate pe bază de rețetă.

Există diverse tipuri de planuri de asigurări de sănătate, iar cel pe care îl alegeți depinde de nevoile și bugetul dumneavoastră.

Dacă nu aveți asigurare de sănătate, riscați să plătiți facturi medicale costisitoare, care ar putea cauza probleme financiare de durată.

Resurse:

Sănătate electronică. Raportul indicelui ACA privind consumatorii nesubvenționați în perioada de înscriere deschisă 2020

Fundația Keizer Family. Sondajul 2021 privind beneficiile de sănătate ale angajatorilor

Fundația Keizer Family. Cum se compară cheltuielile cu sănătatea în SUA cu alte țări?

Fundația Keizer Family. Fapte cheie despre populația neasigurată

Biroul de recensământ al Statelor Unite. Acoperirea asigurării de sănătate în Statele Unite: 2020

Jurnalul de fizică medicală clinică aplicată. De ce îngrijirea sănătății este atât de scumpă în Statele Unite?

La începutul anilor 2010, peisajul asigurărilor de sănătate s-a schimbat complet în Statele Unite. Administrația Obama a trecut la democratizarea asigurărilor de sănătate pentru toți cetățenii americani. Înainte de această perioadă, se estima că aproape unul din șase americani nu era asigurat. Procesul de obținere a planurilor nesponsorizate de angajator a fost mai costisitor și mai complicat decât este în prezent, așa că a luat naștere Piața de asigurări de sănătate.

Recomandări cheie:

 • Toată lumea poate cumpăra asigurări de sănătate de la Marketplace, dar există cerințe de venit pentru a se califica pentru un credit fiscal.
 • Toate planurile Marketplace sunt conforme cu ACA, care garantează anumite drepturi ale consumatorilor cu acoperirea dumneavoastră de sănătate.
 • Acoperirea stomatologică este adesea separată de planurile de acoperire medicală, iar vederea este întotdeauna separată, cu excepția cazurilor de acoperire pentru copii.
 • Înscrierea deschisă pentru planurile Marketplace durează până la 15 ianuarie 2023, iar acoperirea începe încă de la 1 ianuarie 2023.

Ce este asigurarea de sănătate Marketplace?

Asigurarea de sănătate pe piață este o metodă de a obține o asigurare de sănătate fără un angajator.

Este posibil să auziți planuri nesponsorizate de angajator menționate ca oricare dintre următoarele:

 • Asigurare medicala privata;
 • Marketplace de asigurare (Health Insurance Marketplace);
 • Schimb de asigurări;
 • Asigurare Affordable Care Act (ACA).

Motive pentru a cumpăra asigurare Marketplace

Puteți obține asigurare privată în afara pieței de asigurări de sănătate cumpărând direct de la un plan de asigurare sau lucrând cu un broker de asigurări. În timp ce planurile Marketplace sunt de obicei o opțiune mai economică, există motive pentru a cumpăra în afara Marketplace, mai ales dacă aveți nevoie de îngrijire de specialitate. Nu există o cerință de venit pentru a vă califica pentru asigurare prin Marketplace, dar dacă venitul gospodăriei dvs. este prea mare, nu vă veți califica pentru un credit fiscal special.

Iată câteva motive pentru care ați putea lua în considerare achiziționarea unei asigurări Marketplace:

 • Sunteți independent;
 • Alegeți să nu alegeți acoperirea planului de sănătate sponsorizat de angajator;
 • Ești șomer.

Pentru a vă califica pentru asigurarea pe piață, trebuie să fiți:

 • Nu pe Medicare;
 • locuiește în Statele Unite;
 • un cetățean al Statelor Unite;
 • Nu încarcerat.

Planurile de piață pot fi pentru persoane sau familii. Creditul fiscal pentru primă se bazează pe o scară variabilă a veniturilor și va trebui să vizitați healthcare.gov pentru a vedea dacă vă calificați.

De unde să cumpărați asigurare Marketplace

Pentru a cumpăra asigurare Marketplace, va trebui să începeți prin a face un cont la Healthcare.gov. Asigurați-vă că verificați dacă statul dvs. are propria sa opțiune Marketplace .

Piața oferă cinci tipuri de planuri, inclusiv:

 • Catastrofal;
 • Bronz;
 • Argint;
 • Aur;
 • Platină.

Planul catastrofal are o primă lunară foarte mică, dar un cost ridicat al asistenței medicale și este cel mai bine considerat ca acoperire „doar în caz de urgență”. Acest plan are o deductibilă mare, dar acoperă 3 vizite preventive pe an în afara fransei dvs. anuale. În schimb, planurile de platină au o primă lunară mare, dar deductibile și costuri medicale mai mici atunci când primesc îngrijire.

Există, de asemenea, o gamă largă de tipuri de planuri de rețea (PPO, HMO, EPO și POS). Aceste tipuri de planuri dictează modul în care asigurarea dumneavoastră determină ce furnizori și facilități sunt în rețea sau în afara rețelei.

Contents