Ford a Miami Miller Egyetem Orvostudományi Karának dékánja.

Ford a Miami Miller Egyetem Orvostudományi Karának dékánja.

Mi lenne a legjobb forgatókönyv Damar visszatérésére?

Knight: Azt hiszem, hm. Úgy értem, mi a legjobb? A legjobb az, ha hétfőn este 8-kor olyan állapotba hozza, mint volt. Neurológiailag teljesen ép. Erős. Jó tüdőfunkció. Nincs szívműködési zavara a szívével. A legjobb eredmény az lenne, ha visszatérne ahhoz, aki volt, mielőtt mindez megtörtént.

Arról, hogy volt-e második újraélesztése a kórházban? Mennyi ideig volt használva a defibrillátor? Összes perc CPR? Mozgatja a kezét-lábát?

Pritts: Fordítva kezdem: mozgatja a kezét, a lábát. Ismét úgy tűnik, hogy neurológiailag sértetlen mind a mi vizsgánkon, mind a neurológiai tanácsadónk vizsgáin. Úgy tűnik tehát, hogy jól van. Egy defibrillációt és egy CPR-t kapott a pályán. Nem kapott második defibrillálást vagy további CPR-t, miután a mentőautóban vagy a kórházban volt.

Arról, hogy ez azt jelenti-e, hogy nyitva áll előtte az ajtó, hogy újra profi focit játsszon? ICU órarend?

Knight: Azt hiszem, az első kérdésre a professzionális futballban való jövőjével kapcsolatban az a válasz, hogy még túl korai ezt a beszélgetést folytatni. Még mindig súlyosan beteg az intenzív osztályon. Arra összpontosítunk, hogy jobban meggyógyuljon, extubálják, és a gyógyulás felé vezető úton haladjunk. Tehát még korai lenne ezt a beszélgetést folytatni. Már elfelejtettem a második kérdésedet, elnézést kérek.

Pritts: Az igazi következő lépések lehetővé teszik számára, hogy tovább javuljon. Továbbra is a napra koncentrálunk, és utána beszélünk a következő lépésekről.

Milyen engedélyre lenne szükség ahhoz, hogy visszatérhessen a futballba:

Knight: Ez egy nagyon jó kérdés, és ez egy nagyon személyre szabott kérdés. És ez a felépülési, rehabilitációs folyamat elkezd igazán bevonni és bevonni a fizikoterapeutákat, a rehabilitációs orvosokat abból a szempontból, hogy mik az igényei?

Hihetetlenül beteg volt két napig az intenzív osztályon, és azt vártuk, hogy ahogy gyógyul, meglátjuk, milyen következményei lehetnek ennek, vagy sem. Sok minden csak azt fogja meghatározni, hogy milyen erősségei lehetnek ebből, és felépül, ahogy a táplálkozását visszaállítjuk a megfelelő szintre, az erejét pedig a rehabilitációjára és felépülésére. Tehát ez egy nagyon személyre szabott, személyre szabott terv lesz, amely sokkal egyértelműbbé válik, amikor abban a fázisban vagyunk, amelytől még távol vagyunk.

Milyen akadályok vannak még hátra a lélegeztetőgépről való leszálláshoz:

Pritts: Úgy tekintünk a lélegeztetőgépre, mint egy segédeszközre, amire szüksége van. Így a kezdeti esemény után 100 százalékosan támogattuk őt a lélegeztetőgépen. A gépi lélegeztetés alóli felszabadulásra valóban az a célunk, hogy fokozatosan csökkentsük a támaszték mennyiségét, és hagyjuk, hogy ő vegye fel a különbséget. Amikor elérjük a 0 százalékos támaszt, kijön a légzőcső, és ezt sikerként definiáljuk.

A commotio cordison:

Knight: Hasonlóan hallottuk ugyanezeket a javaslatokat, és úgy válaszolnék erre a kérdésre, hogy ez az állapot – commotio cordis – egy hihetetlenül ritka esemény, amely megtörténik. Ez egyben a kirekesztés diagnózisa is világunkban, ami alapvetően azt jelenti, hogy ki kell zárnunk sok más gyakoribb vagy halálosabb vagy javíthatóbb állapotot, mielőtt egy ilyen végső diagnózist felállíthatunk. Folyamatban van a tesztelése, a jövőben tesztelni fogják, és azt hiszem, hogy összefoglaljam, még korai ezt kijelenteni. Benne van a szempontok listáján? Igen, de sok más dolgot is meg kell dolgoznunk, mielőtt letartóztatásának ideológiáját véglegesen meghatározhatjuk.

Arról, amiről írt?

Pritts: Ez csúcstechnológia. Ez egy toll, papír és egy vágólap.

Azon idővonalon, amelyen belül az orvosok látni szeretnék, hogy önállóan lélegzik:

Pritts: Minden beteg más. Amikor a családok megkérdezik: Meddig kell az intenzív osztályon lenni? Mennyi ideig kell a családtagunknak lélegeztetőgépen lennie? A válasz: ameddig kell és amire szüksége van. A mi szempontunkból továbbra is minden támogatást és intenzív intenzív intenzív osztályos, orvosi és légzőszervi ellátást biztosítunk neki, amire szüksége van. De a célunk az, hogy végül ki tudjuk hámozni ezt az egészet, hogy ő mindent egyedül csináljon. De a rövid válasz ameddig kell. Világunkban nincs olyan küszöb, amelyen túl a lélegeztetőgép támasztéka károsítaná, de szeretnénk a lehető leghamarabb kiszabadítani.

Kinek tette fel ezt az első kérdést?

Pritts: Nem tud nevet mondani, de tegnap este két ápolónője volt.

Fogja valakinek a kezét?

Knight: Igen.

Pritts: Sok ember kezét fogta.

Knight: Megfogta a kezem. Ő tette. Szülei folyamatosan vele voltak. Nagyon sok családtag van, rengeteg támogatást nyújt a családja és a barátai, valamint a Buffalo Bills adminisztratív és orvosi csapatának tagjai, akik végig az ágya mellett voltak, ami csodálatra méltó a Bills által itt tanúsított támogatás tekintetében. Szóval igen, sok ember kezét megfogta.

Pritts: A Bills szervezet munkatársai és a család folyamatosan vele voltak. Mindegyikkel érintkezett (csütörtökön).

Arról, hogy mennyi időbe telt, amíg a pályáról a sürgősségire került:

Knight: A helyszíni újraélesztés idővonala, amelyet egy későbbi pillanatban felülvizsgálunk, és alaposan megvizsgálunk. Szeretnénk részletesebb összefoglalót készíteni, hogy valóban megbizonyosodjunk arról, hogy pontosan tudjuk, miről beszél áttekintés és általános minőségbiztosítás céljából.

Általában csak néhány perc telt el az újraélesztés és a defibrilláció megkezdése előtt. Kezdetben pulzusa volt a pályán, majd elvesztette az orvosok és a vele tartó csapat orra alatt, így valóban azonnali CPR-t kapott, majd néhány percen belül defibrilláció is történt.

Ezen a ponton ez valóban tankönyv az aritmia fajtájához, és amikor a légzését támogatták, beszállították a mentőautóba, ahol sikeresen és gyorsan intubálták, és kórházba szállították. Szóval azt hiszem, ha nem tévedek, valamivel fél óra múlva volt a kórházban, amikor elesett, 45 perc, pontos idővonalat nem tudok. De ez megint csak egy tankönyv volt az általa tapasztalt szívmegálláshoz.

Pritts: Nem tudunk eleget mondani a Bills kiképző személyzetének és a pályán lévő orvosoknak a gyors cselekedeteiről, arról, hogy eljutottak hozzá, felismerték, hogy ez egy nagyon súlyos helyzet, és reagáltak és megmentették őt.

A nemzeti válság felerősíti társadalmunk egyenlőtlenségeit és egyenlőtlenségeit. Bár bárki megfertőződhet a SARS-CoV-2-vel, a folyamatban lévő világjárvány hatásai – beleértve a kormányunktól és az egészségügyi rendszerünktől kapott válaszokat – nem mindenkit érintenek egyformán. Úgy gondoljuk, hogy a COVID-19 világjárvány radikálisan súlyosbítja az egészségügyben és az egészségügyi ellátásban tapasztalható faji és társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek halálos következményeit Amerikában, és válságot teremt a válságon belül.

Egyre több bizonyítékot látunk a kifejezett egyenlőtlenségekre a korai jelentésekben, amelyek arról szólnak, hogy az afroamerikaiak hogyan viselik át a járványt. Michiganben és Illinoisban a halálesetek több mint 40%-a afroamerikaiak körében történik, akik lakosságuk mindössze 14%-át, illetve 15%-át teszik ki. Louisianában a halálozások 70%-át az afroamerikaiak teszik ki, de az állam lakosságának csak 33%-át teszik ki.

Ezek a riasztó eredmények nagyrészt az egészséget meghatározó tényezők hosszú távú egyenlőtlenségének a következményei, beleértve az egészségügyi ellátáshoz (különösen az alapellátáshoz) való korlátozott hozzáférést, valamint a megfizethető lakhatáshoz és friss élelmiszerekhez való korlátozott hozzáférést. Ezek a krónikus betegségek, például a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a veseelégtelenség magasabb arányához vezettek, ami növeli a COVID-19 okozta súlyos betegségek kockázatát a kisebbségi lakosság körében.

Elkerülhetetlen kockázatok a munkahelyen

Ahogy haladunk előre ebből a válságból, meg kell újítani az elkötelezettséget amellett, hogy széles körben biztosítsuk az egészségügyi ellátást a rosszul ellátottak és a nem biztosítottak számára, javítsuk a lakhatáshoz való hozzáférést és felszámoljuk az élelmiszer-sivatagokat, miközben előmozdítjuk az egészséges fizikai aktivitást a kisebbségi és rosszul ellátott közösségekben.

Forródrót: Ossza meg koronavírus-történetét

A COVID-19 világjárvány rávilágított arra, hogy az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés és az egészségügyi eredmények milyen szorosan kapcsolódnak az egyén foglalkoztatásához és jövedelmi helyzetéhez az Egyesült Államokban. Sok afroamerikai és más kisebbség nem maradhat otthon, mert olyan ágazatokban dolgoznak, mint az egészségügy, a kormányzat, a közlekedés és az élelmiszer-ellátás, amelyeket ma már elengedhetetlennek tekintenek. A városokban a kisebbségi lakosság még mindig nagy számban utazik tömegközlekedési eszközzel, hogy munkába járjon, ami egy újabb elkerülhetetlen expozíciós kockázat.

Egyre több bizonyíték mutatkozik a koronavírus-tesztek közötti különbségekre is. Az ország számos részén a tesztkészletek hiánya azt jelenti, hogy az orvosnak először vizsgálatra kell küldenie a pácienst, és az afroamerikaiaknak kevésbé valószínű, hogy van alapellátásban dolgozó orvosuk. Sőt, amint azt az NPR közölte , még akkor is, ha az afro-amerikaiak orvoshoz fordulnak, kevésbé valószínű, hogy vizsgálatra küldik őket, még akkor is, ha fertőzés jeleit mutatják. Egyes városokban a vizsgálati létesítmények túlnyomórészt fehér területekre összpontosultak. Előfordulhat, hogy csak áthajthatóak vagy nem a tömegközlekedési útvonalakon, így kevésbé hozzáférhetők azok számára, akiknek nincs autójuk.

2) Biztosítsa a hozzáférést a jelenlegi és a kialakulóban lévő terápiákhoz és klinikai vizsgálatokhoz. A klinikai vizsgálatokba bevont betegeknek csak körülbelül 10%-át teszik ki a kisebbségek. Javasoljuk, hogy páciens-navigátorokat és közösségi egészségügyi dolgozókat vegyenek igénybe a beiratkozások sokszínűségének növelése érdekében.

3) Mobil hozzáférést tesztelő helyszínek biztosítása a veszélyeztetett városi és vidéki közösségek számára. Ezeken a területeken az embereknek szállításra vagy helyszíni tesztelésre van szükségük.

4) Kommunikáció ezekkel a közösségekkel megbízható helyi érdekelt feleken és vezetőkön keresztül. Vezetői csoportok létrehozása az egészségügyi közösség létfontosságú részvételének fenntartása érdekében ezekben a negyedekben.

5) Országos, regionális és helyi szintű kötelezettségvállalás és szervezkedés az egészséget befolyásoló orvosi és társadalmi tényezők kezelésére, amelyek létrehozták és fenntartották a már meglévő COVID-19 egészségügyi különbségeket.

Különböző hatások: A COVID-19 járvány rávilágít arra, hogy milyen veszélyes feketenek lenni Amerikában

Hazánk jelenlegi válságos pillanatában tanulságos emlékezni Dr. Martin Luther King Jr. levele egy birminghami börtönből című részletére: „Az igazságtalanság mindenhol fenyegetést jelent az igazságszolgáltatásra. A kölcsönösség kikerülhetetlen hálózatában vagyunk, egyetlen sorsruhába kötve. Ami közvetlenül érint valakit, az mindenkit közvetetten érint .”

Mindent meg kell tennünk a w-loss-website.com webhelyen , hogy megvédjük legsebezhetőbb közösségeinket a világjárvány alatt és után egyaránt. Ez egyenlő hozzáférést jelent a vizsgálatokhoz és a megfelelő orvosi ellátáshoz, valamint méltányos befektetést, amely segít ezeknek a közösségeknek a fizikai és gazdasági felépülésében, miután a válság elmúlt. Ha nem foglalkozunk a sérülékeny lakosság egyedi szükségleteivel és aggodalmaival, amikor a koronavírus-járvány végleg elvonul, azt tapasztalhatjuk, hogy ezek a közösségek elképzelhetetlen árat fizettek tétlenségünkért.

Dr. Selwyn M. Vickers a birminghami Alabama Egyetem orvostudományi alelnöke és az Orvostudományi Kar dékánja.

Dr. LD Britt a Kelet-Virginia Orvostudományi Iskola Sebészeti Osztályának elnöke és az American College of Surgeons korábbi elnöke.

Dr. Deborah V. Deas egészségügyi helyettes kancellár, valamint Pam és Mark Rubin dékánja a Riverside-i Kaliforniai Egyetem Orvostudományi Karának.

Dr. Henri R. Ford a Miami Miller Egyetem Orvostudományi Karának dékánja.

Dr. James EK Hildreth a Meharry Medical College elnök-vezérigazgatója.

Dr. Danny O. Jacobs az Oregoni Egészségügyi és Tudományos Egyetem elnöke.

Dr. Robert L. Johnson a Rutgers New Jersey Medical School dékánja és a Rutgers Robert Wood Johnson Medical School ideiglenes dékánja.

Dr. Talmadge E. King Jr. a Kaliforniai Egyetem-San Francisco Orvostudományi Kar dékánja.

Dr. Ted W. Love a Global Blood Therapeutics elnök-vezérigazgatója.

Dr. Charles P. Mouton a Texasi Egyetem Orvostudományi Karának ügyvezető alelnöke, prépost és dékán.