Mit kell tudnia a retrográd ejakulációról

Mit kell tudnia a retrográd ejakulációról

Általában a sperma kilép a péniszről, amikor egy ember ejakulál. A retrográd magömlés miatt némi spermát hátrafelé haladnak a hólyagba.

A normál ejakulációs erők sperma – néha ejakulátumnak nevezett – az ember húgycsőjén és a péniszből. Az ejakulátum kiléphet a péniszből, mert egy kis izom, amelyet a hólyag sphincternek hívnak, bezárja a hólyag nyílását, megakadályozva, hogy a sperma belépjen a hólyagba.

Ha a hólyagfúró nem működik helyesen, a hólyag nem zárhat teljesen, ami az ejakulátumot a hólyagba való utazáshoz vezetheti, ahelyett, hogy kijösz a péniszből.

Gyors tények a retrográd ejakulációról:

 • A legtöbb ember több mint 1,5 milliliter (ml) spermát tartalmaz.
 • A retrográd ejakulációval rendelkező férfiak egyáltalán nem ejakulálhatnak.
 • A retrográd magömlés tünet, nem diagnózis.
 • Nincs szükség a retrográd magömlés kezelésére, ha egy ember nem próbálja terhessé tenni élettársát.

Mi az a retrográd ejakuláció

ezt száraz orgazmusnak is nevezik. Néhány retrográd ejakulációval rendelkező férfi még mindig ejakulálódik, de kevesebb folyadékot észlel, mint valaha.

Egyes férfiakban a retrográd magömlés meddőséget okoz. Ha nagyon kevés vagy egyáltalán nem ejakuláció kilép a testből, akkor a sperma megtermékenyítésének esélye alacsony és nulla között. A retrográd magömlés azonban a meddőség eseteinek mindössze 0,3–2 % -áért felelős.

A retrográd magömlés nem veszélyes és nem fájdalmas. Az olyan állapotú férfiak, akik kis mennyiségű spermát ejakulálnak, valószínűleg nem is veszik észre, hogy van az állapotuk.

Egyes férfiak a ejakuláció után azonnal felhős vizeletet jelentenek, ami valószínűleg azért van, mert a sperma keveredik a vizeletrel. A retrográd ejakulációval rendelkező férfiaknak is nehézségekbe ütközhetnek partnereik terhessége.

Kezelés

Mivel a retrográd magömlés befolyásolhatja az ember szexuális tapasztalatait, néhány férfi úgy dönthet, hogy kezelje az állapotot, még akkor is, ha nincs komoly mögöttes oka.

Azoknak a férfiaknak, akik a partnereiket terhessé akarják, még mindig vannak lehetőségeik. A coralift összetétele hasznos referencia kezelés általában a sperma ejakuláció utáni eltávolításával kezdődik; Ez magában foglalhatja a sperma izolálását a hólyagból.

Egyes gyógyszerek megkísérelnek ösztönözni az előre (antegrade) magömlést. Ha ezek a kísérletek meghibásodnak, az orvos megpróbálhatja kinyerni a spermát anélkül, hogy az embert kiürítené. A sperma eltávolítására szolgáló műtéti eljárások a következők:

 • Herék sperma aspiráció (TESA): Ezt az eljárást helyi érzéstelenítés alatt hajtják végre, és tűt használ a sperma eltávolítására a herékből.
 • Perkután epididimális sperma aspiráció (PESA): Ez az eljárás, amely helyi érzéstelenítést használ, egy tűre támaszkodik a sperma eltávolítására az epididymisből – a herékhez kapcsolódó vezetékről.
 • Herék sperma extrakció (TESE): A TESA -hoz hasonlóan a TESE eltávolítja a spermát közvetlenül a szedáció alatti herékből. A TESA -val ellentétben a TESE bemetszést igényel a herékben.

Miután az orvos sikeresen eltávolította a spermát, segíthetnek egy férfi partnerének a kétféle módon történő terhességben:

 • In vitro megtermékenyítés (IVF (IVF ): Ez az eljárás magában foglalja a tojás eltávolítását a nőtől, majd megtermékenyítve azt egy Petri -csészében. Amikor egy embrió növekszik, egy orvos beültette a nő méhébe.
 • Intrauterin megtermékenyítés (IUI): Ezzel az eljárással az orvos a spermát közvetlenül a nő méhébe fecskendezi, miközben ovulál.

A retrográd ejakuláció kezelése a probléma okától függ. Amikor a férfiak gyógyszeres kezelés miatt retrográd magömlést tapasztalnak, a gyógyszerek megváltoztatása általában megoldja a problémát. Ha a retrográd ejakuláció súlyos idegkárosodást okoz, akkor lehet, hogy nem reverzibilis.

okok

A retrográd ejakulációt okozhatja:

 • Cukorbeteg befolyásolja a hólyag izmait.
 • Az idegrendszer károsodása: Az idegrendszert károsító sérülések és betegségek, például a sclerosis multiplex és a gerincvelő sérülései károsíthatják a hólyag idegeit és izmait. Az alsó gerinc műtéte hasonló hatással lehet.
 • műtét: A prosztata, a herék, a vastagbél, a végbél, a hólyag vagy az alsó gerinc műtéte retrográd magömlést okozhat.
 • Gyógyszeres kezelés: Egyes gyógyszerek zavarhatják a magömlést. Ide tartoznak a megnövekedett prosztata gyógyszerei, néhány antidepresszáns és néhány antipszichotikus gyógyszer.

A prosztata eltávolítása és retrográd ejakulációja

A prosztata egy részének a műtét révén történő eltávolítása az egyik leggyakoribb oka a retrográd ejakulációnak. Az ezen műtéten átesett emberek kb. 10-15 % -a várhatóan retrográd magömlést tapasztalhat, mivel a műtét károsíthatja a hólyag izmait és idegeit.

Azoknak a férfiaknak, akiknek radikális prosztatektómiája volt – a prosztátum eltávolítása – egyáltalán nem áhulálnak. Ez különbözik a retrográd magömléstől, és azért fordul elő, mert az ejakuláció már nem tud utazni a péniszbe.

Mikor kell orvoshoz fordulni?

A retrográd ejakuláció nem veszélyes, sem fájdalmas, és nem mindig igényel kezelést. Ez azonban egy másik orvosi állapot tünete lehet.

forduljon orvoshoz a retrográd ejakulációról, amikor:

 • Az ejakulátum nem jelen van egy orgazmus után. /li

Egy pár még mindig nem volt terhes a próbálkozás után. Tehát azoknak a férfiaknak, akiknek retrográd magömlést tapasztalnak, beszélniük kell orvosukkal.

Megelőzés

A retrográd ejakuláció nem teljesen megelőzhető.

Azoknak a férfiaknak, akiknek megnövekedett prosztata kezelésre szorul, kevésbé invazív műtéteket kell figyelembe venniük, például a transzuretrális mikrohullámú termoterápiát (TUMT) vagy a prosztata transzuretrális tű ablációját (tonhal). Ezek a műtétek kevésbé valószínű, hogy ideg- és izomkárosodást okoznak.

Az idegkárosodást okozó egészségügyi állapotok ellenőrzése szintén megakadályozhatja a retrográd magömlést. A cukorbetegségben szenvedő férfiaknak az orvosok által felvetett gyógyszereket kell szedniük, és az orvos ajánlása szerint megfelelő életmód -változásokat kell végrehajtaniuk.

Takeaway

A retrográd ejakuláció nem mindig reverzibilis. Az általa okozott meddőség azonban kezelhető. Még akkor is, ha az ember egyáltalán nem tud ejakulálni, a termékenységi szakember segíthet.

A retrográd ejakulációval rendelkező férfiaknak más tünetei lehetnek egy megnövekedett prosztata, cukorbetegség vagy prosztata műtét miatt. Tehát még akkor is, ha egy ember úgy véli, hogy állapota kezelhetetlen, akkor olyan tüneteket kell jelentenie, mint a fájdalmas magömlés, a vér a kizárásban, a gyakori vizelés vagy az erekciós diszfunkció egy orvos számára. Ezek a tünetek egy másik diagnózisra utalnak, és nem a retrográd magömlés miatt.

A legtöbb ember a magömlést az orgazmushoz társítja, de nem minden orgazmus magában foglalja a ejakulációt. Lehet, hogy az orgazmus ejakulációja nélkül zavaró, de nem káros – az elvárások megváltoztatása lehet minden, ami a retrográd magömlés kényelmesen éléséhez szükséges.

 • A férfiak egészsége
 • Szexuális egészség/STDS

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézményekből származnak , és orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents